Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

söndag 1 mars 2009

Veronicas Köttfärsås med spagetti

Köttfärsås kan man väl ändå göra på miljoner sätt. Dagens middag gjordes dock av karln men jag tar mitt eget recept (det är näästan samma).


Veronicas Köttfärsås

400 g nötfärs
1-2 gula lökar
1 morot, grovriven
1 palsternacka, grovriven
1 msk mjöl (eller majzena)
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
ca 1 dl vatten eller mjölk
1-2 vitlökar
(½ msk dijonsenap)
timjan, salt och svartpeppar
Lite soja
Smör och rapsolja att steka i

Fräs löken mjuk, bryn sedan köttfärsen. Tillsätt sedan mjöl, salt och svartpeppar och rör runt. Tillsätt sedan tomatpurén och de krossade tomaterna. Späd med vatten eller mjölk om det behövs. Smaksätt med vitlök, timjan och ev dijonsenap. Koka upp och småkoka under lock i 10-15 min (går med kortare tid om man har brådis). Smaka sedan av med salt och peppar och lite soja för färgen.

Glöm inte att äta enligt tallriksmodellen nu. ;)

Inga kommentarer: