Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

måndag 16 mars 2009

Planeringsmöte med autismcenter

För någon vecka sedan var vi ju iväg på planeringsmöte, med en logoped och en kurator från autismcenter för små barn. De hade pratat med och observerat honom på förskolan några dagar tidigare.

Vi pratade mest om Caesar och de stallde frågor om honom som vi svarade på. De hade bla som förslag att introducera PECS. Det är kommunikation via bilder som förstärker språket. Men eftersom han bara kommer att gå knappt 3 månader till på hans nuvarande dagis, kändes det onödigt att börja med. Han ska sen vara ledig i två månader när lill-ungen föds, då kommer inte vi ha tid att träna detta. Vi gav därför som förslag på att träffas och träna mer allmänt under de här tre sista månaderna, och börja på riktigt i höst.

Jag är lite skeptisk till PECS, men om de tycker att det fortfarande är ett bra alternativ till hösten, tar vi upp det då. Annars är intensiv beteendeterapi (IBT) (ibland kallad Lövåsmetoden) nog ett bra alternativ för Caesar. Det är dock rätt tidskrävande och det gäller att förskolan är villig att samarbeta. Vi ska på föreläsning om IBT på fredag, så då vet vi mer om det.


1 kommentar:

Anonym sa...

IBT verkar vara nåt för C. Det tycker jag också.. läste lite om det. Hoppas föreläsningen ger bra info..

Va sött han sitter i soffan.. Lille fisen.. ;)