Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

måndag 2 mars 2009

Kyckling med bambuskott

Den här woken blev riktigt god. Hade ingen chili hemma så det hoppade jag över, trots detta blev det smarrigt. Nötter i mat är enligt mig ingen hit, så det hoppade jag också över!

Kyckling med bambuskott

2 kycklingfiléer
1 liten purjolök (eller tre små salladslökar)
1 medelstor morot
1 burk bambuskott (eller ca 100 g)
1 burk skivade champinjoner (eller 100g små färska)
2 msk olja eller flytande margarin
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 ½ dl vatten
½ tsk kinesisk soja
2 krm salt
½ krm svartpeppar
½ tärning hönsbuljong
(ca 50 g valnötskärnor eller salta jordnötter)
(1 liten röd eller grön chilipeppar)

Skär köttet i strimlor. Skölj och skiva purjolöken. (Dela ev chilipeppar, skrapa ur kärnorna och strimla eller hacka fruktköttet. Skala moroten och skär den i strimlor..
Hetta upp en wok eller stor stekpanna. (Tillsätt lite fett och fräs nötterna guldbruna under omrörning. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper).
Hetta upp mer fett och fräs köttet ett par minuter under omrörning. Ta upp och låt också det rinna av på hushållspapper.
Fräs sedan morötter och svamp någon minut. Blanda i bambuskott, lök och ev chilipeppar och fräs under omrörning ytterligare 1-2 min.
Rör ut mjölet i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Tillsätt söndersmulad buljongtärning och koka upp under omrörning.
Blanda i kött (och nötter) och låt allt koka upp.
Servera med kokt ris.

(receptet kommer från Vår kokbok 24:e ed)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad duktig du är att hitta på middagstips.. låter och ser som vanligt jättesmarrigt ut.. ;) Jag gillar nötter i maten. mums.
Ser att du lyssnar på Indridasson, hoppas du gillar den.

Anonym sa...

Mmmm =)

Veronica sa...

Musseblomman: Ja den verkar bra, har inte kommit så långt. Bara han som läser som är trist. Man brukar ju vänja sig, men han läser inte så följsamt. Såg att det var två böcker innan, ej översatta? Har du den som kommer efter glasbruket?

Linda: Mmm, det var mumsigt.

Veronica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.