En semla blev det idag också. Igår orkade vi ju inte äta nån. ;) Caesar fick på dagis igår, så han gick inte miste om någon.


3 scharlottenlökar
2 stjälkar selleri
1 gul paprika
2 morötter
1 vitlöksklyfta
ca 1 cm färsk ingefära
ca 1 tsk grön currypasta
1 burk (400 g) kokosmjölk
½ tsk salt
2 msk fisksås
ca 500 g laxfilé
färsk koriander eller persilja
Skala och skär löken i små klyftor. Skiva sellerin. Dela och kärna ur paprikan, skär den i centimeterstora bitar. Skala och skär morötterna i skivor. Pressa vitlöken och riv eller hacka ingefäran.
Rör samman currypasta och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt alla skruna grönsaker, salt och fisksås. Koka upp och låt koka utan lock ca 5 min.
Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Vänd ner dem i grytan och sjud tills laxen är nätt och jämt kokt, ca 5 min. Smaka av med mer currypasta och fisksås om det behövs.
Granera med korianderblad eller persilja.
Servera med nudlar eller ris, gärna jasmin.
2 kommentarer:
Jag skulle gärna vilja vara en R eller C nu. att få sitta vid erat köksbord måste vara toppen. =)
Måste göra ngt nytt. Jag köpte trots allt en kokbok med bara kycklingrecept. *älskar kyckling*
L: Aha, har du fyndat på bokrean eller? Du får lägga upp lite så jag får tips. Man kör ju jämt samma om och om igen. Kanske för att man inte har nån inspiration när man väl är i affären.?!
Skicka en kommentar