Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

onsdag 25 februari 2009

Fläskfilé med ratatouille och hemmagjord pommes

Gott blev det. Lite trixigt med många små moment, men tajmar man allt väl går det som smort. Kasta bara in potatisen först och stek inte köttet förrän allt nästan är klart. Det kallnar ju så snabbt. :) Var bara noga med att inte ta för mycket olja till potatisen och att röra om lite då och då, annars blir pommesen för mosiga och bränner fast (I know!).

Stekt fläskfilé

1 fläskfilé (ca 500g)
Smör- och rapsolja
Salt och peppar

Skiva fläskfilén i 1 - 1½ cm skivor. Salta och peppra. Stek dem i olja, några minuter på varje sida tills köttet känns mört och fint.


Ratatouille

300 g aubergine
300 g zucchini
1 röd paprika
2 gula paprikor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1/2 dl olivolja
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 lagerblad
2 msk hackad färsk basilika

Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär aubergine, zucchini och paprika i lite större tärningar.
Fräs löken i olivolja. Lägg i aubergine, zucchini, paprika och krossad tomat. Pressa ner vitlöken och krydda med timjan, lagerblad, salt och peppar. Låt småputtra i 30 minuter. Hacka basilikan och rör ner före servering.


Hemgjord Pommes frites

ca 10 stora potatisar (fast sort eller motsvarande bakpotatisar)
Olivolja eller matolja
Flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär potatisen i stavar till tjocka pommes frites (är potatisen väl tvättat och skalet fint, kan man skära dem oskalade). Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och flingsalt.
Rosta dem gyllene i ugnen cirka 30-40 minuter. Rör om efter halva tiden, eller lite då och då. Mycket goda!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud så gott! Fortsätta gärna skriva ut recept ;)

Veronica sa...

Lina: Ja gott var det! :)