Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

söndag 15 februari 2009

Potatis och purjolökssoppa med prinskorv

Potatis och purjolökssoppa med prinskorv

Äh det var väl inget märkvärdigt med den här soppan, men den var god ändå. :) Till och med Kroven gillade den och åt som en häst. ;)


5 st potatisar, medelstora
1 st gul lökar, medelstora - hackade
1 st purjolökar
2 msk olivolja, mild
12 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
salt och peppar

1 paket prinskorv
1 dl turkisk yoghurt/creme fraiche


1. Skala och hacka löken. Låt löken svettas på svag värme tillsammans med oljan i en stor kastrull. Skala potatisen och skär i tunna skivor och strimla purjolöken fint. Tillsätt. Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Koka soppan under lock i ca 30 minuter.
2. Stek prinskorven – hel eller skuren i skivor på diagonalen. Vispa soppan kraftigt eller kör den i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
3. Toppa soppan med den nystekta prinskorven och en klick cremefraiche.
Servera med ett gott bröd

(källa)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med prinskorv?! Varför heter det så förresten? Är det för att dom är så små?? :-P

Veronica sa...

Johanna: Japp, hittade receptet som det var. ;) Med prinskorv och allt.

Varför det heter prinskorv kan man ju undra. Googlade lite lätt, men hittade inget matnyttigt. ;)