Panerad torsk
5 torskfiléer
Vetemjöl
2 ägg
Ströbröd
Smör och rapsolja (eller smör och olja)
Salt och vitpeppar
Lägg mjöl, ägg och ströbröd i separata låga skålar. Tillsätt salt och peppar i mjölet, rör runt så det blandas. Vispa äggen lite snabbt med gaffel. Vänd filéerna i mjöl, ägg och sist ströbröd. Se till så att filéerna täcks ordentligt. Hetta upp rikligt med smör och olja och stek filéerna några minuter på varje sida.
Remouladsås
1 dl majonnäs
1 ½ dl gräddfil
1 msk bordssenap eller lite mindre mängd fransk senap
½ dl bostongurka
(1 msk hackad kapris om man gillar det)
Blanda ihop majonnäs, gräddfil och senap. Tillsätt sedan bostongurkan och låt stå i kylen minst 30 min.
4 kommentarer:
Det där låter riktigt smaskigt.. Vad var det för recept på långt liv?..:)
Musseblomman: Riktigt smaskigt! Får skriva om det senare. :)
Surfade efter recept på panerad fisk och remouladsås och efter många konstiga och ûberfeta recept hamnade jag hos dig.
Tack för ett bra recept.
Hälsningar från Eksjö.
Anonym från Eksjö: Vad, kul! Hoppas att det smakade också!
Skicka en kommentar