Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

onsdag 13 maj 2009

Panerad torsk med potatis och remouladsås

Den här rätten går hem hos kräsna killar. Använd torsk eller ännu hellre färsk kolja. I paneringen kan man också använda sig av hackade nötter och färska örter efter smak. :)

Panerad torsk

5 torskfiléer
Vetemjöl
2 ägg
Ströbröd
Smör och rapsolja (eller smör och olja)
Salt och vitpeppar

Lägg mjöl, ägg och ströbröd i separata låga skålar. Tillsätt salt och peppar i mjölet, rör runt så det blandas. Vispa äggen lite snabbt med gaffel. Vänd filéerna i mjöl, ägg och sist ströbröd. Se till så att filéerna täcks ordentligt. Hetta upp rikligt med smör och olja och stek filéerna några minuter på varje sida.


Remouladsås

1 dl majonnäs
1 ½ dl gräddfil
1 msk bordssenap eller lite mindre mängd fransk senap
½ dl bostongurka
(1 msk hackad kapris om man gillar det)

Blanda ihop majonnäs, gräddfil och senap. Tillsätt sedan bostongurkan och låt stå i kylen minst 30 min.

4 kommentarer:

Musseblomman sa...

Det där låter riktigt smaskigt.. Vad var det för recept på långt liv?..:)

Veronica sa...

Musseblomman: Riktigt smaskigt! Får skriva om det senare. :)

Anonym sa...

Surfade efter recept på panerad fisk och remouladsås och efter många konstiga och ûberfeta recept hamnade jag hos dig.

Tack för ett bra recept.

Hälsningar från Eksjö.

Veronica sa...

Anonym från Eksjö: Vad, kul! Hoppas att det smakade också!