Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

tisdag 12 maj 2009

Fläskytterfilé i svampsås

Otroligt enkelt och mycket gott och uppskattat. Perfekt för småbarnsmorsor att laga till hungriga munnar! Går givetvis lika bra med fläskfilé eller annat läckert kött. Går smakmässigt att variera i oändlighet. Nu ska jag ta och mumsa resterna i matlådan

600-700 g fläskytterfilé eller fläskfilé
3-4 dl matlagningsgrädde
1 burk champinjoner

Stek fläskytterfiléen i skivor i smör. Salta och peppra köttet. Lägg sedan i svampen och låt den fräsas med en stund. Häll över matlagningsgrädden och rör om. Låt det koka några minuter och smaka av med salt. Servera med grönsaker och klyftpotatis, kokt potatis eller ris. Smaskens!!

Receptet hittade jag här

3 kommentarer:

Eva i jämtland sa...

Låter jätte smarrigt ! ska testas
hos mej oxå !
Nu närmar det sej med stormsteg,hoppas att allt går bra
och gissar att Momma är mer "nervös" än du.

(snygg spishanduk)....ler !

Ha det gott !

Veronica sa...

Eva i jämtland: Ja, jag tror hon är mer nerövs och värre kommer det nog bli :)

Jaaa, visst är den fin. ;)
Mamma var snäll och delade med sig. Jättepraktiskt med kardborre istället för knappar som det brukar vara. :)

Anonym sa...

Häls momma att hog kan få beskrivningen på snigeln av mej
om hon vill..........eller rättare sagt om sonen vill...Ler !