Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

torsdag 2 april 2009

Tillväxtsultraljud i v 32

är man går det här programmet för gravida, får man ytterligare två abdominella ultraljud. Normalt har man ju ett i v 18 men i detta får man även i v 32 och v 40. Dessa ultraljud är främst till för att kontrollera tillväxten på barnet. Nog om formalia nu. ;)

Min förlossning är beräknad till den 29 maj, vilket gör att jag var i v 31+4 då jag undersöktes (igår). Den lilla bebisen måste ha varit trött, för han sov under hela undersökningen. Latmask. Vid denna vecka ska fostret ligga på en vikt runt 1897 g. Efter beräkningar (mätning av huvud, mage och lårben) kan man räkna ut hur mycket fostret väger. Våran lilla sprattelmaskin beräknades väga 2043 g (2 kg!!! i magen). Det var en avvikelse på + 7,7 %, vilket hon tyckte var fullt normalt. Och med tanke på hur lång Caesar var när han föddes (54 cm och 4185 g) så stämmer detta ännu bättre. Denna bebis förväntas dock väga mindre än Caesar, enligt överläkaren. Men det kan ju ändra sig såklart.

Normalt: hjärtaktivitet, andningsrörelser, fosterrörelser, fostervattenmängd
Magsäck, njurar och urinblåsa ses utan anmärkning
Moderkakan ligger högt i livmoderns bakvägg.
Fostret ligger med huvudet nedåt.

Efter undersökningen fick jag träffa läkaren, men eftersom allt var normalt hade vi inget att snacka om. Förutom allt annat som vi brukar komma in på.

Här nedan ser ni en tillväxtkurva för foster. Krysset markerar vikten på våran bebis i v 31+4 (klicka på bilden om det syns dåligt).


2 kommentarer:

Lina sa...

Vad coolt! Men vad mycket är man ska mäta, väga osv hahah ;)

Veronica sa...

Lina: Ja, allt för att man ska ha lite koll så det inte kommer ut ett monster. ;)