Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

tisdag 25 augusti 2009

Svamp- och Falukorvsgryta

Det här är väl egentligen en lite lyxigare version på korvstroganoff. Själv gjorde jag på en hel ring falukorv för att frysa in, så ha det lite i åtanke. Annars var det väldigt gott och enkelt att göra. Typsik vardagsmat med andra ord. :)


Svamp- och Falukorvsgryta
ca 6 personer

1 ring falukorv (0,8 - 1 kg)
2 stora lökar
ca 15 färska champinjoner
3- 4 msk tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar

Fräs svamp och lök i smör och lägg över i en gryta. Skär korven i stavar och stek den i pannan. Kasta sedan i den tillsammans med löken och svampen i grytan. Tillsätt tomatpuré och kryddor och rör runt. Häll sedan på grädden och låt det småputtra några minuter (typ 5-10 min).
Servera med ris, eller pasta om du är lat. ;)

Inga kommentarer: