Lax i ugn
4 laxfiléer
1 liten burk creme fraiche
4 dl matlagningsgrädde
1 tärning buljong (grönsak eller fisk)
1-2 msk chilisås
knappt 1 tsk soja
salt och peppar
10 sparrisar
smör och rapsolja
salt och peppar
Koka ihop creme fraiche, grädde, buljongtärning, chilisås, soja och kryddor.
Skär laxen, enligt bild nedan, och rulla ihop till bullar. Lägg laxen i en ugnsäkert fat och krydda lite. Häll sedan över den ihopkokade såsen. Kasta på sparrisen och häll lite smör- och rapsolja över dem (går bra med några klickar smör också).
Stoppa in i nedre delen av ugnen i 15-20 min på 200 °C. Servera med ris.
2 kommentarer:
Wow.. det där ser smaskigt ut.. Lax är min favvo och alltid roligt med nya recept.
Musseblomman: Ja, ni får prova det i helgen. Det var gott!
Skicka en kommentar