Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

tisdag 1 september 2009

Fläskfilé och champinjoner med pasta

Utgick inte efter något speciellt recept, men det blev jättgott ändå! Men denna rätt passar nog bättre med ris eller potatis.


Fläskfile och champinjoner med pasta

1 fläskfile ca 500 g
15 färska champinjoner
3 scharlottenlökar
2 dl vatten
1 ½ dl vitt vin
4 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
Salt och peppar

Skiva svampen och hacka löken och stek dem i riktigt med smör- och rapsolja. Häll sedan på vinet och låt det koka in några minuter. Lägg sedan över i en gryta och vispa ur pannan med lite vatten och häll i grytan. Skiva eller strimla köttet och stek det i pannan, lägg sedan över i grytan och salta och peppra. Häll över resten av vattnet. Smula sedan i buljontärning och tillsätt tomatpuré och kryddor. Häll till sist på grädden och sjud i ca 10 min.

3 kommentarer:

Susan sa...

Hmmm....försökte skicka lösenordet till din mailadress som står angiven...men det gick inte att leverera meddelandet?

Kramar

Magdalena sa...

åh, det låter grymt gott! Synd att mitt pucko till man inte gillar champinjoner :-( Dessutom har han smittat Max med detta...

Veronica sa...

Magdalena: Åh va trist. Är det så att han kan pilla bort, eller vägrar ha svamp i också? Gott med svamp ju!