Fläskfile och champinjoner med pasta
1 fläskfile ca 500 g
15 färska champinjoner
3 scharlottenlökar
2 dl vatten
1 ½ dl vitt vin
4 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
Skiva svampen och hacka löken och stek dem i riktigt med smör- och rapsolja. Häll sedan på vinet och låt det koka in några minuter. Lägg sedan över i en gryta och vispa ur pannan med lite vatten och häll i grytan. Skiva eller strimla köttet och stek det i pannan, lägg sedan över i grytan och salta och peppra. Häll över resten av vattnet. Smula sedan i buljontärning och tillsätt tomatpuré och kryddor. Häll till sist på grädden och sjud i ca 10 min.
3 kommentarer:
Hmmm....försökte skicka lösenordet till din mailadress som står angiven...men det gick inte att leverera meddelandet?
Kramar
åh, det låter grymt gott! Synd att mitt pucko till man inte gillar champinjoner :-( Dessutom har han smittat Max med detta...
Magdalena: Åh va trist. Är det så att han kan pilla bort, eller vägrar ha svamp i också? Gott med svamp ju!
Skicka en kommentar