Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

onsdag 13 januari 2010

Plundring och autismcenter



Till skillnad från oss, som tog ner granen innan nyår, har dom julplundring på Caesars dagis idag. Det är rätt stor skillnad, aktivitetsmässigt, på hans gamla och hans nya dagis. Glad att vi bytte faktiskt.

Efter lunch ska jag förbi där och hämta upp korven och hans resurs, för att dra till AC (autismcenter). Idag är första behandlingsmötet sen jullovet. Förra mötet var ju bara för oss vuxna egentligen. Det blir bra det här, vi (handledarna och vi) är på samma spår och har samma inställning till hans träning (intensiv beteendeterapi).

Men innan dess ska jag försöka hinna med lite grejer här hemma. Lex sover sin skönhetssömn så det är bäst att passa på att få saker gjorda då.

3 kommentarer:

Smulan sa...

C´s resurs, är den från LSS eller genom dagis? Har ni någon annan hjälp utöver resursen på dagis? Assistent i hemmet eller annan avlastning?

Kram

Veronica sa...

Hans resurs är genom dagis. Han har den på 30 timmar. Men eftersom jag är mammaledig har vi utökat och han får även 10 extratimmar (går totalt 30h i veckan).

Förutom att vi får IBT-träning med handledning från autismcenter (ca 1gång/v) så har vi ingen annan avlastning. Vi kan kontakta LSS om vi vill ha. Men det behövs inte. Han är inte krävande på det sättet. :)

Det är lite jobbigt det där innan allt kommer på plats med dagis, resurs och hela baletten. Men nu flyter det på bra!

Smulan sa...

Ok. Ja alla autistiska barn är ju olika =) såklart. Som med alla andra barn också.

Ni kanske har nära släktingar med, som kan ställa upp som barnvakt och så, när ni vill göra något ensamma?

Då klarar man sej ju utan stöd.

Kram