fredag 31 juli 2009
Pasta med bacon och vitlöksfräst sparris
Det är perfekt när maten går snabbt att laga och dessutom är kanongott. Denna rätt kommer jag att göra fler gånger, helt klart. Var försiktig med saltet och passa sparrisen bara.
Pasta med bacon och vitlöksfräst sparris
500 g Spagetti
1 paket Bacon
En stor burk Skivade champinjoner
3 dl Grädde
1 - 2 dl Riven ost
8 Sparrisar
2 Vitlökar
Salt och peppar
Färsk timjan
Koka pastan al dente. Fräs bacon och champinjoner i en kastrull. Tillsätt grädden och osten. Rör om en stund, tillsätt mer ost eller mjölk om det är för tjockt. Häll detta över pastan och arbeta samman alltihopa. Kasta ner lite färsk timjan och smaka av med peppar och ev. salt.
Hetta upp en panna och stek sparrisarna i rikligt med smör några minuter, tillsammans med den hackade vitlöken. Sparrisarna ska vara mjuka med inte sladdriga. Salta och peppra.
Lägg sparrisarna ovanpå pastan och garnera med färsk timjan.
Pasta med bacon och vitlöksfräst sparris
500 g Spagetti
1 paket Bacon
En stor burk Skivade champinjoner
3 dl Grädde
1 - 2 dl Riven ost
8 Sparrisar
2 Vitlökar
Salt och peppar
Färsk timjan
Koka pastan al dente. Fräs bacon och champinjoner i en kastrull. Tillsätt grädden och osten. Rör om en stund, tillsätt mer ost eller mjölk om det är för tjockt. Häll detta över pastan och arbeta samman alltihopa. Kasta ner lite färsk timjan och smaka av med peppar och ev. salt.
Hetta upp en panna och stek sparrisarna i rikligt med smör några minuter, tillsammans med den hackade vitlöken. Sparrisarna ska vara mjuka med inte sladdriga. Salta och peppra.
Lägg sparrisarna ovanpå pastan och garnera med färsk timjan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar