Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

fredag 31 juli 2009

Pasta med bacon och vitlöksfräst sparris

Det är perfekt när maten går snabbt att laga och dessutom är kanongott. Denna rätt kommer jag att göra fler gånger, helt klart. Var försiktig med saltet och passa sparrisen bara.


Pasta med bacon och vitlöksfräst sparris

500 g Spagetti
1 paket Bacon
En stor burk Skivade champinjoner
3 dl Grädde
1 - 2 dl Riven ost

8 Sparrisar
2 Vitlökar
Salt och peppar
Färsk timjan

Koka pastan al dente. Fräs bacon och champinjoner i en kastrull. Tillsätt grädden och osten. Rör om en stund, tillsätt mer ost eller mjölk om det är för tjockt. Häll detta över pastan och arbeta samman alltihopa. Kasta ner lite färsk timjan och smaka av med peppar och ev. salt.

Hetta upp en panna och stek sparrisarna i rikligt med smör några minuter, tillsammans med den hackade vitlöken. Sparrisarna ska vara mjuka med inte sladdriga. Salta och peppra.

Lägg sparrisarna ovanpå pastan och garnera med färsk timjan.

Inga kommentarer: