Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

lördag 25 juli 2009

Fläskfiléstroganoff

En lite lyxigare variant på stroganoff som faller de flesta i smaken. Var bara lite försiktiga med senapen, jag tog 2 msk men kommer ta max 1 msk nästa gång. Ha gärna färska champinjoner om det finns tillgängligt. Själv glömde jag ta fram gräddfilen, men det gick lika bra utan. Smaklig måltid!


Fläskfiléstroganoff
400 g fläskfilé
1 gul lök, finhackad
1 stor burk skivade champinjoner
3 msk tomatpuré
1-2 msk fransk senap (tog 2 msk och det blev för mycket)
2 dl matlagningsgrädde
smör & rapsolja
salt
peppar
ev. hackad persilja och gräddfil till servering
Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka.
Skala och hacka löken. Fräs lök och champinjoner i smör i en traktörpanna eller gryta. Låt det spad som bildas koka ihop nästan helt. Tillsätt tomatpuré och senap, rör om och fräs ytterligare en liten stund.
Värm upp en stor stekpanna, lägg i smör och låt det bli brynt. Lägg i fläskfilén och bryn den hastigt på stark värme. Salta och peppra och lägg över köttet i traktörpannan eller grytan. Koka ur pannan med lite vatten och häll det i traktörpannan eller grytan.
Tillsätt grädden och småkoka till simmig konsistens. Smaka av. Strö över hackad persilja. Servera med gräddfil och gärna ris.

Inga kommentarer: