Veronicas Ateljé | Veronicas Tavlor | Veronicas Recept

torsdag 23 juli 2009

Kyckling med oregano och feta

Hade några ensamma kycklingfiléer att ta reda på och hittade då det här receptet. Efter lite modifikationer till min egen smak blev det riktigt gott! Man kan även byta ut oreganon mot timjan eller liknande. Strö till sist över lite fetaost, smarro!

Kyckling med oregano och feta

3-4 kycklingfiler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 dl kycklingbuljong (½ tärning)
1 msk soja
1 msk oregano
75 gram fetaost
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Skär kycklingen i strimlor och stek i olivolja. Ta upp kycklingen. Fräs upp lök och vitlök i gytan tills den blir mjuk. Häll på buljongen, sojan, smulad fetaost och oreganon. Låt allt koka in några minuter och häll sedan på matlagningsgrädden. Låt koka upp och smaka av. Lägg sedan ner kycklingen och låt allt koka på svag värme i några minuter. Severa med pasta och strö lite tärnad fetaost över pastan. Gör en läcker sallad till, gärna med svarta oliver!

1 kommentar:

Musseblomman sa...

Ser och låter smarrigt ut.. ( som vanligt med allt du gör.. ;) )